Keittiömestarin blogi: Vuohenjuusto-flammkuchenit
9.11.2022
2
Reseptit
Noblessan kotimaasta Saksasta tulevat myös herkulliset, ohutta pizzaa muistuttavat flammkuchenit. Täytteessä maistuvat täyteläinen vuohenjuusto, rosmariini ja punasipuli sekä makeana lisänä päärynä tai viinirypäle. Kokeile kumpaakin tai valitse itsellesi mieluisampi täytevaihtoehto!
Pohja
3½ dl | vehnäjauhoja |
1 dl | vettä |
½ tl | suolaa |
2 rkl | oliiviöljyä |
Täyte
150 g | pehmeää vuohenjuustoa |
1½ rkl | tuoretta rosmariinia hienonnettuna |
¼ tl | suolaa |
¼ tl | mustapippuria |
1 | punasipuli |
1 | päärynä |
100 g | punaisia viinirypäleitä |
juoksevaa hunajaa | |
sormisuolaa |
- Sekoita pohjan ainekset keskenään ja vaivaa taikinaksi. Pakkaa taikina kelmuun ja laita jääkaappiin odottamaan tunnin ajaksi.
- Hienonna rosmariini pieneksi ja sekoita se vuohenjuuston joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Kuori ja hienonna punasipuli pieniksi paloiksi.
- Pese päärynä ja viinirypäleet. Viipaloi päärynä ja puolita viinirypäleet.
- Laita uunipelti uuniin ja lämmitä uuni 250-asteiseksi.
- Jaa taikina kahteen osaan ja kauli ohueksi. Aseta ohueksi kaulittu pohja kuumalle uunipellille ilman leivinpaperia. Levitä päälle puolet vuohenjuustotahnasta, puolet punasipulisilpusta sekä päärynäviipaleet. Kypsennä uunin alaosassa noin kuuden minuutin ajan. Seuraavaksi valmista toinen flammkuchen viinirypäleillä samaan tapaan.
- Ripottele flammkuchenien päälle ripaus sormisuolaa sekä hunajaa. Koristele tuoreella rosmariinilla ja nauti!