Keittiömestarin blogi: Välipalapatukat
15.3.2019
14
Reseptit
Herkulliset välipalapatukat valmistuvat nopeasti. Ne kulkevat kätevästi mukana, kun kääräiset ne leivinpaperiin. Reseptiä on mahdollista muunnella oman maun mukaan käyttämällä erilaisia kuivattuja hedelmiä ja marjoja sekä pähkinöitä.
400 g | taateleita |
200 g | pehmeitä kuivattuja aprikooseja |
60 g | pehmeitä kuivattuja karpaloita |
60 g | cashewpähkinöitä |
15 g | pakastekuivattua mansikkaa |
- Poista taateleista kivet.
- Hienonna kaikki ainekset veitsellä pieniksi paloiksi ja sekoita ne tasaiseksi massaksi.
- Levitä massa laakeaan vuokaan leivinpaperin päälle ja anna sen jähmettyä jääkaapissa 1-2 tuntia.
- Leikkaa joko patukan muotoon tai pienemmiksi annospaloiksi.
Patukat säilyvät hyvinä kylmiössä noin viikon ajan.