Keittiömestarin blogi: Thaibasilika-pannacotta
13.3.2024
4
Reseptit
Thaibasilika tuo perinteiseen pannacottaan ihanan kanelisen ja aniksisen maun! Kermaiseen annokseen raikkautta tuovat marinoidut ananaskirsikat. Tarjoile maukkaana päätöksenä pääsiäisaterialle!
Thaibasilika-pannacotta
2 dl | kuohukermaa |
2 dl | kookoskermaa |
1 dl | sokeria |
1 dl | thai-basilikan lehtiä |
½ | vaniljatangon siemenet |
2 | liivatelehteä |
2 rkl | limen mehua |
Marinoidut ananaskirsikat
2 rkl | sokeria |
2 rkl | limen mehua |
½ | vaniljatangon siemenet |
100 g | ananaskirsikoita |
Pannacotan valmistus
- Kiehauta kattilassa kerma, kookoskerma ja sokeri.
- Aja sauvasekoittimella kuumaan kermaseokseen thai-basilikan lehdet. Anna maustua puolen tunnin ajan kelmun alla.
- Siivilöi massa tiheän siivilän läpi. Halkaise vaniljatanko ja kaavi puolet siemenistä, sekoita joukkoon.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta limen mehu kattilassa, sekoita liivatelehdet kuumaan limemehuun ja kaada ohuena nauhana koko ajan vispilällä sekoittaen pannacottamassan joukkoon.
- Annostele tarjoilukulhoihin ja laita jääkaappiin jähmettymään 3–4 tunniksi.
Ananaskirsikoiden marinointi
- Marinoi ananaskirsikat. Sekoita kulhossa sokeri, limen mehu ja puolikkaan vaniljatangon siemenet.
- Poista ananaskirsikoiden lehdet ja viipaloi hedelmät, lisää sokeriliemeen ja sekoita.
- Anna marinoitua jääkaapissa.