Keittiömestarin blogi: Texmex-uunibataatit

Makeaksi paahdettujen uunibataattien kera maistuu texmex-maustettu mustapapu-maissitäyte. Kirpeyttä annokseen tuovat marinoitu punasipuli ja kirsikkatomaatit sekä limellä maustettu kaurafraiche. Täydellinen arkiruoka, jossa yhdistyvät täyteläiset ja raikkaat maut, vaivattomasti valmistettuna!

Ainekset

Määrä Aines
1,5 kg (6 kpl) pieniä bataatteja

Limefraiche

Määrä Aines
200 g kaurafraichea
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
½ limen mehu ja kuori raasteena

Marinoitua kirsikkatomaattia ja punasipulia

Määrä Aines
1 punasipuli
1 ½ limen mehua
250 g kirsikkatomaatteja
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
1 ruukku korianteria

Mustapapu-maissitäyte

Määrä Aines
230 g (380 g) mustapapuja säilykkeenä
140 g (165 g) maissia säilykkeenä
1 punainen chili
3 kpl valkosipulin kynsiä
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl tomaattipyreetä
1 tl juustokuminaa jauhettuna
1 tl korianterinsiementä jauhettuna
1 tl savupaprikaa
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria

Tarjoiluun

Määrä Aines
  limelohkoja

Valmistus

  1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Pese bataatit huolellisesti ja pistele niiden pintaan reikiä haarukalla. Laita bataatit uunipellille leivinpaperin päälle ja kypsennä noin tunnin ajan, kunnes ne ovat täysin pehmeitä.
  2. Pese lime huolellisesti ja raasta puolet kuoren vihreästä osasta kaurafraichen joukkoon, purista joukkoon myös puolikkaan limen mehu ja mausta.
  3. Kuori ja viipaloi punasipuli ohuelti. Laita viipaleet kulhoon ja purista päälle 1 ½ limen mehut, anna marinoitua noin 10 minuutin ajan. Pilko kirsikkatomaatit neljään osaan, lisää marinoidun punasipulin joukkoon ja mausta. Hienonna joukkoon myös korianteri (voit säästää muutaman lehden annosten koristeluun).
  4. Huuhtele ja valuta mustapavut sekä maissit siivilässä. Hienonna chili ja valkosipuli, lisää paistinpannulle öljyä ja kuullota. Lisää joukkoon tomaattipyree. Lisää pannulle mustapavut sekä maissi, mausta ja kuumenna seos.
  5. Kun bataatit ovat täysin kypsyneet uunissa, viillä ne auki pienellä veitsellä ja lisää täytteet. Koristele korianterilla ja tarjoile limelohkojen kera.

Kaikki kirjoitukset