Keittiömestarin blogi: Tampereen Pintxo-festivaalit 2024

Vuotuisilla Tampereen Pintxo-festivaaleilla jokainen ravintola suunnittelee oman pienen suupalansa, jota tarjoaa asiakkaille. Samalla ravintolat osallistuvat kilpailuun parhaasta pintxo-annoksesta. Asiakkaat pääsevät maistelemaan uusia makuja ja tutustumaan moneen eri ravintolaan yhden illan aikana!

Tässä nostoja tämän vuoden festivaalien makuelämyksistä:

Saivo

Etikkaa, kuusenkerkkää, perunaa, vuolukermaa ja muikunmätiä. Ihanan rapea kuori oli täytetty maukkaalla vuolukermalla ja mädillä. Kuusenkerkkäpöly toi raikkaan maun. Huomaa, että tähän pintxoon oli panostettu!

Nonni

Parmesan tuulihattu: tartar naudasta, savuvoimajoneesia & fenkolia. Herkullinen annos, joka yhdisti hauskasti klassikot tartarin ja tuulihatun! Tuulihatussa maistuu reilusti parmesan ja tartar oli herkullinen, fenkoli toi raikkautta.

Huber Ravinteli

Huberin tartar, goudaa, keltuaista ja perunaa. Tartar oli Huberin taattua laatua, koostumus oli suussa sulava! Kreemi oli melko suolainen, mutta muut raaka-aineet tasapainottivat annosta, raastettu keltuainen oli kiva lisä!

Dining 26 by Arto Rastas

Perunakroketti, hillottua naudanposkea, salottisipulia, aiolia. Annos oli herkullinen ja maut tasapainossa. Naudanposkesta en erottanut hilloamisen merkkejä.

Kumma

Serranokinkkua, munakoisoa, Saint Agur -homejuustoa, päärynää. Annoksessa oli laadukkaita raaka-aineita ja hyviä makuja! Pelkkä homejuusto tai kinkku olisi riittänyt, sillä päärynän ja munakoison maut jäivät niiden alle.

Pella’s Koskikatu 7

Härkäcarpaccio, naudan marmorifilettä, goudaa, dijon-kreemiä, punasipulia, fermentoitua mustapippuria. Carpaccio oli herkullinen ja fermentoitu kokonainen pippuri oli yllättävän maukas! Se oli tosin hapatuksesta huolimatta voimakkaan makuinen ja peitti hieman muita makuja.

Courtyard Marriot

Grillattua fenkolia, fenkolipyreetä, hiillostettua lohta, tomaattia, jalapenoöljyä, tilliä. Annoksessa oli hyvät maut, fenkolipyree melko mieto. Syötävä kippo oli hauska, mutta syöminen oli kovan koostumuksen vuoksi haastavaa.

Guru’s Kitchen

Sahramipolentaa, Vatkis-ezmeä ja cavi-artia. Vatkis on vegaaninen, katkarapua jäljittelevä tuote ja cavi-art taas vegaaninen merilevästä valmistettu ”kaviaari”. Maut eivät olleet täysin tasapainossa, mutta pisteet luovasta vegeraaka-aineiden käytöstä!

Kaikki kirjoitukset