Keittiömestarin blogi: Syksyinen kantarellipasta
6.9.2022
4
Reseptit
Ihanan täyteläinen kantarellipasta valmistuu syksyn satoa hyödyntämällä! Pastassa maistuvat karamellisoidut sipulit, palsternakka sekä kantarellit. Annos kruunataan reilulla määrällä raikasta viinisuolaheinää!
400 g | conchiglie-pastaa |
2 | sipulia |
2 | valkosipulinkynttä |
1 rkl | rypsiöljyä |
200 g | palsternakkaa |
250 g | kantarelleja |
2–3 rkl | voita |
1 ½ tl | suolaa |
½ tl | mustapippuria |
240 g | smetanaa |
1 ½ rkl | vaaleaa balsamicoa |
1 ruukku | viinisuolaheinää |
- Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista sipuleja pannulla öljyssä matalalla lämmöllä niin pitkään, että ne karamellisoituvat vaaleanruskeiksi.
- Kuori ja pilko palsternakat pieniksi kuutioiksi. Puhdista kantarellit ja revi niitä hieman pienemmiksi paloiksi.
- Lisää pannulle palsternakkakuutiot ja nosta lämpöä. Kypsennä hetki, ennen kuin lisäät kantarellit.
- Siirrä kasviksia hieman syrjään pannulla ja kaada pannulle kantarellit. Kun olet paistanut ne pehmeiksi, sekoita kantarellit kasvisten kanssa, lisää reilusti voita ja anna rapeutua. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
- Siivilöi kypsä pasta ja ota keitinlientä talteen noin 1 ½ dl. Kaada se paistinpannulle kasvisten ja kantarellien joukkoon.
- Lisää pannulle myös smetana ja vaalea balsamico. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Sekoita pasta kastikkeen joukkoon.
Annostele pasta lautasille ja lisää päälle reilu määrä viinisuolaheinää. Tarjoile ja nauti!