Keittiömestarin blogi: Syksyinen suppilovahveropata
16.10.2023
6
Reseptit
Hyvän sienivuoden ansiosta nyt kelpaa hyödyntää metsän antimia keittiössä! Syksyinen pata valmistuu suppilovahveroista, omenasta, juuriselleristä sekä mustapavuista. Herkullinen kotiruoka, joka sopii tarjottavaksi vaikkapa perunamuusin kera.
Ainekset
1 l | suppilovahveroita |
2 kpl | sipulia |
3 kpl | valkosipulinkynsiä |
2 kpl | omenaa |
500 g | juuriselleriä |
200 g | mustakaalia |
1 rkl | rypsiöljyä |
2 rkl | voita |
3 rkl | tuoretta timjamia |
2 rkl | valkoviinietikkaa |
7 dl | kasvislientä |
½ tl | mustapippuria |
3 rkl | soijakastiketta |
2 kpl | laakerinlehteä |
1 tl | dijon-sinappia |
1 prk (230 g) | mustapapuja säilykkeenä |
(½ - 1 tl | suolaa) |
Valmistus
- Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori juuriselleri ja omena. Pilko selleri noin 1 cm x 1 cm paloiksi ja omena pienemmiksi kuutioiksi. Poista mustakaalin lehtiruoti ja leikkaa suikaleiksi. Puhdista suppilovahverot ja revi isoimmat sienet muutamaan osaan. Nypi timjamin lehdet varresta.
- Kuumenna pata ja freesaa sipulit öljyssä. Lisää joukkoon voi ja suppilovahverot, paista muutaman minuutin ajan. Lisää selleri, omenakuutiot ja timjami, kuullota hetki. Lopuksi lisää joukkoon valkoviinietikka.
- Kaada pataan kasvisliemi, soijakastike, mustapippuri, laakerinlehdet ja dijon-sinappi. Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes selleri on kypsää (noin 15 minuutin ajan).
- Lisää joukkoon mustakaalisuikaleet ja anna kypsyä. Huuhtele mustapavut siivilässä ja lisää lopuksi pataan. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla.
- Tarjoile esimerkiksi perunamuusin kera ja koristele annos tuoreella timjamilla.