Keittiömestarin blogi: Gnocchit sinihomejuustolla ja kurpitsalla
8.9.2023
3-4
Reseptit
Pehmeät gnocchit saavat täyteläisyyttä sinihomejuustoisesta kastikkeesta. Paahdettu myskikurpitsa ja pekaanipähkinät viimeistelevät annoksen tuoden mukaan makua ja rapeutta. Tarjoile sellaisenaan tai lisukkeena!
Ainekset
800 g | myskikurpitsaa |
2 rkl | oliiviöljyä |
¾ tl | suolaa |
½ tl | mustapippuria |
25 g | voita |
1 ruukku | salviaa |
2 dl | kermaa |
100–150 g | sinihomejuustoa |
¼ tl | mustapippuria |
1 rkl | vaaleaa balsamiviinietikkaa |
500 g | perunagnoccheja |
50 g | pekaani- tai saksanpähkinöitä |
Valmistus
- Kuori ja poista siemenet myskikurpitsasta. Pilko pieniksi kuutioiksi. Mausta kurpitsakuutiot oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Paahda 225 asteisessa uunissa kypsäksi 10–15 minuutin ajan.
- Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon puolikas puntti salvian lehtiä. Anna poreilla puolen minuutin ajan.
- Lisää kattilaan myös kerma, kuumenna ja ripottele joukkoon 100 g sinihomejuustoa.
- Anna sinihomejuuston sulaa kastikkeen joukkoon. Ota levy pois päältä ja mausta mustapippurilla ja balsamiviinietikalla.
- Keitä gnocchit ohjeen mukaan. Valuta siivilässä ja sekoita kastikkeen joukkoon. Sekoita joukkoon myös paahdettu myskikurpitsa sekä loput salvian lehdet. Maista ja lisää tarvittaessa sinihomejuustoa murustettuna tai ripaus suolaa.
- Annostele lautasille ja ripottele pinnalle pähkinöitä.