Keittiömestarin blogi: Shakshuka
4.2.2019
6
Reseptit
Shakshuka on perinteinen israelilainen aamupalaruoka, joka tarjoillaan leivän kera. Se sopii erityisesti brunssipöytään muiden Lähi-Idän ruokien, kuten pitaleivän, hummuksen ja tabboulehin kanssa, mutta miksei myös illallisella tarjottavaksi. Shakshuka täyttää vatsan takuuvarmasti ja sen maku on hurmaava! Ruoka valmistetaan kätevästi yhdessä padassa hauduttaen.
2 tl | oliiviöljyä |
2 | sipulia hienonnettuna |
4 | valkosipulinkynttä hienonnettuna |
1 tl | savupaprikaa |
1 tl | jauhettua juustokuminaa |
1 tl | jauhettua korianterinsiementä |
¼ tl | chilijauhetta |
1 ½ tl | suolaa |
1 tl | sokeria |
1 kg | kypsiä tomaatteja kuutioituna |
2 tölkkiä | (800g) kuorittuja tomaatteja |
1 | oranssi paprika kuutioituna |
1 nippu | kevätsipulia hienonnettuna |
100 g | fetajuustoa |
6 | kananmunaa |
½ nippu | tuoretta korianteria |
6 kpl | pitaleipiä |
- Kuullota sipulit oliiviöljyssä.
- Lisää savupaprika, juustokumina, korianterinsiemenet ja chilijauhe. Kaada joukkoon kuutioidut tomaatit ja paprikat sekä tölkkitomaatit. Lisää suola ja sokeri. Hauduta noin 15 minuuttia.
- Lisää joukkoon hienonnettu kevätsipuli. Pienennä levyn lämpötilaa ja lisää kananmunat varovasti ruuan pinnalle rikkomatta keltuaista. Hauduta pataa kannen alla, kunnes kananmunat ovat hyytyneet.
- Lisää lopuksi pinnalle fetajuusto ja korianteri, ja tarjoile ruoka pitaleivän kanssa.