Keittiömestarin blogi: Seesaminen banaanileipä
16.2.2020
8
Reseptit
Maukas banaanileipä sopii yhtä hyvin aamiaispöytään kuin kahvikutsujen tarjoiluksi. Banaanileivän maku on sitä muhkeampi, mitä kypsempiä banaaneja käytät. Tällä reseptillä saat hyödynnettyä liian tummiksi kypsyneet banaanit herkullisella tavalla.
Mielenkiintoisen vivahteen leipään tuo kaneli, kardemumma, sekä seesaminsiementahna tahini. Tarjoile leipä raikkaan limeranskankerman kera.
4 | ylikypsää banaania |
80 g | voita |
2 dl | fariinisokeria |
2 | kananmunaa |
3 dl | vehnäjauhoa |
1 tl | leivinjauhetta |
1 tl | vaniljasokeria |
½ tl | kanelia |
½ tl | kardemummaa |
3 rkl | seesaminsiementahna tahinia |
1 dl | kivettömiä taateleita |
150 g | ranskankermaa |
1 tl | sokeria |
puolikas lime |
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri.
- Lisää sekaan kananmunat yksitellen jatkuvasti vatkaten.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää massan joukkoon.
- Lopuksi lisää mukaan tahini ja hienonnetut taatelit.
- Jauhota korppujauhoilla leipävuoka ja kaada massa vuokaan.
- Paista 175 asteessa noin 45–50 minuuttia.
Tarjoa leivän kanssa sokerilla ja limellä maustettua ranskankermaa.