Keittiömestarin blogi: Savusiikasalaatti
3.7.2024
6
Reseptit
Herkullinen kesäinen salaatti kootaan savustetusta siiasta, paahdetusta kesäkurpitsasta, tammenlehtisalaatista, herneenversoista sekä pinjansiemenistä. Savustetun kalan kanssa sopii täydellisesti raikas sitruunamelissasta valmistettu jogurttikastike. Valmista salaatti lisukkeeksi kesäruoille!
Salaatti
Määrä | Aines |
---|---|
1 | kesäkurpitsa |
2 rkl | rypsiöljyä |
¼ tl | suolaa |
¼ tl | mustapippuria |
3 rkl | pinjansiemeniä |
250 g | savusiikaa (tai muuta savukalaa) |
1 ruukku | tammenlehtisalaattia |
1 ruukku | herneenversoja |
Sitruunamelissakastike
Määrä | Aines |
---|---|
2 dl | turkkilaista jogurttia |
1 dl | sitruunamelissan lehtiä |
1 | valkosipulin kynsi |
3 rkl | sitruunamehua |
½ tl | suolaa |
¼ tl | mustapippuria |
1 rkl | hunajaa |
Valmistus
- Leikkaa kesäkurpitsan päät pois ja viipaloi pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Paista viipaleet rypsiöljyssä pannulla tai grillaa öljyllä valeltuna pintaan kauniin ruskea väri. Mausta suolalla ja pippurilla. Ota kesäkurpitsaviipaleet syrjään jäähtymään.
- Paahda pinjansiemenet öljyssä paistinpannulla, kunnes ne saavat hieman väriä.
- Poista savusiiasta nahka ja ruodot. Revi pienemmiksi paloiksi.
- Pilko tammenlehtisalaatti muutamaan osaan ja leikkaa herneenversot ruukusta.
- Valmista kastike. Irrota sitruunamelissan lehdet varsista ja hienonna pieneksi. Kuori valkosipuli ja hienonna tai raasta pieneksi. Purista sitruunan mehu. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
- Kokoa salaatti laakealle astialle ja tarjoile sitruunamelissakastikkeen kanssa!