Keittiömestarin blogi: Raputacot

Itse tehdyissä tacoissa riittää makua! Herkullinen yhdistelmä raikasta mangosalsaa, marinoituja jättiravun pyrstöjä ja täyteläistä ranskankermaa toimii yhdessä täydellisesti. Pohjan valmistaminen itse on yksinkertaista ja nopeaa, ja raaka-aineet siihen löytyvät todennäköisesti jo valmiiksi kaapista.

Taikina

3,5–4 dl vehnäjauhoja  
½ tl suolaa
½ tl leivinjauhetta
0,5 dl öljyä  
1,2 dl lämmintä vettä
  1. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon öljy, ja lisää sen jälkeen massan joukkoon lämmin vesi huolellisesti sekoittaen.
  2. Sekoita taikina tasaiseksi massaksi ja vaivaa sitä 1–2 minuutin ajan jauhotetulla työpöydällä.
  3. Jaa taikina 16 osaan ja pyörittele palloiksi. Litistä taikinapallot kädellä ja anna niiden kohota liinan alla vähintään 15 minuutin ajan tai enintään kaksi tuntia.
  4. Kauli taikinapallot ohuiksi letuiksi (läpimitaltaan n. 12 cm). Jos pinoat kypsentämättömiä lettuja päällekkäin, laita joka väliin leivinpaperin pala, jotta letut eivät takerru kiinni toisiinsa.
  5. Kuumenna valurauta- tai teflonpannu ja paista lettuja minuutin ajan kuivalla pannulla. Käännä, kun pintaan muodostuu kuplia ja pohja on ottanut pintaansa kauniin värin. Paista toista puolta 20 sekunnin ajan. Säädä levyn lämpötilaa kuumemmaksi tai kylmemmäksi sen mukaan, miltä lettujen pinta näyttää.
  6. Pakkaa paistetut tortillaletut viilentämisen jälkeen kannelliseen rasiaan, jotta ne pysyvät pehmeinä.

Täyte

200 g jättiravun pyrstöjä
½ chili
2 valkosipulin kynttä
½ tl suolaa
2 rkl öljyä

Mangosalsa

1 mango
½ punasipuli
¼ kurkkua
½ limen mehu
2 cm pala chiliä
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria

Lisäksi

1 ruukku korianteria
1 pussi jääsalaattia
150 g ranskankermaa
½ tl suola
1 lime
1 rasia syötäviä kukkia
  1. Poista jättiravun pyrstöistä suolet tekemällä pienet viillot selkiin ja vetämällä suolet ulos. Marinoi pyrstöt hienonnetulla chilillä, valkosipulilla, suolalla ja öljyllä.
  2. Kuori mango ja poista sen kivi. Pilko hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Hienonna puolikas punasipuli. Pilko myös kurkku pieniksi kuutioiksi. Mausta limen mehulla, suolalla ja pippurilla. Sekoita.
  3. Vatkaa ranskankerma vaahdoksi ja mausta se suolalla. Pakkaa pursotinpussiin.
  4. Paista ravut paistinpannulla öljyssä nopeasti kypsäksi.
  5. Kokoa raputacot salaatilla, mangosalsalla, paistetuilla ravuilla, ranskankermalla ja reilulla määrällä korianteria. Koristele syötävillä kukilla ja tarjoile limelohkojen kera.

Kaikki kirjoitukset