Keittiömestarin blogi: Raikas kerrosjälkiruoka
19.3.2021
4
Reseptit
Tässä jälkiruoassa maistuvat vuorotellen täyteläinen passion-kookosvaahto, raikas mango sekä makea ja rapea marenki! Kookosmaito kannattaa viilentää ensin jääkaapissa. Kookosmaidon tulee olla kylmää, jotta se vatkaantuu vaahdoksi. Kokoa jälkiruoat annosmaljoihin juuri ennen tarjoilua.
400 ml | kookosmaitoa |
200 g | limellä tai sitruunalla maustettua rahkaa |
½ dl | sokeria |
1 ½ tl | vaniljasokeria |
8 kpl | passionhedelmää |
n. 100 g | marenkia |
1 | kypsä mango |
tuoretta sitruunamelissaa koristeluun |
- Vatkaa jääkaappikylmä kookosmaito vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon sokerit ja maustettu rahka.
- Puolita passionhedelmät ja purista sisus ulos. Sekoita sisus massan joukkoon, mutta jätä hieman passionhedelmää sivuun koristelua varten.
- Poista mangon kivi ja kuoret. Leikkaa hedelmäliha pieniksi kuutioiksi.
- Kokoa jälkiruoka kerroksittain jälkiruokakulhoihin: passion-kookosvaahtoa, marenkeja murustettuna ja mangokuutioita.
Koristele lopuksi passionhedelmällä, marengilla ja sitruunamelissan lehdillä.