Keittiömestarin blogi: Kookoksinen punaherukkakakku
7.8.2024
Reseptit
Kirpakoista punaherukoista valmistuu maukas kakku kahvipöytään! Kakku on kookoskerman ansiosta maidoton ja myös hyvin täyteläinen. Raikkautta kakkuun tuovat punaherukoiden lisäksi sitruunankuoriraaste ja inkivääri.
Ainekset
Määrä | Aines |
---|---|
160 g (1 ½ dl) | kookoskermaa |
240 g (2 ¼ dl) | sokeria |
3 | kananmunaa |
80 g (1 dl) | rypsiöljyä |
1 | luomusitruunan kuori raastettuna |
1 rkl | sitruunamehua |
2 tl | leivinjauhetta |
160 g (2 ½ dl) | vehnäjauhoja |
80 g (2 dl) | mantelijauhoja |
¼ tl | suolaa |
1 tl | jauhettua inkivääriä |
140 g (1 ½ dl) | punaherukoita |
Koristeluun
Määrä | Aines |
---|---|
1–1 ½ rkl | kookoskermaa |
1 dl | tomusokeria |
mintunlehtiä | |
punaherukoita |
Valmistus
- Aseta leivinpaperi leipävuokaan reunoja myöten (jos käytät kuivakakkuvuokaa, muista voidella ja korppujauhottaa se).
- Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuoren keltainen osa raastimen hienolla terällä.
- Sekoita kookoskerma, sokeri, kananmunat, rypsiöljy, sitruunan kuoriraaste ja sitruunamehu tasaiseksi massaksi.
- Sekoita keskenään myös kuivat aineet ja lisää taikinan joukkoon.
- Lopuksi kääntele varovasti joukkoon myös punaherukat. Kaada vuokaan.
- Paista 175 asteessa noin 55 minuutin ajan. Anna kakun jäähtyä rauhassa ennen koristelua.
- Sekoita kuorrutukseen kookoskerma ja tomusokeri keskenään. Laita pursotinpussiin ja koristele jäähtynyt kakku pursottamalla kuorrutetta raidoiksi kakun päälle, lisää myös tuoreita punaherukoita sekä mintunlehtiä.