Keittiömestarin blogi: Perunaletut lehtikaali-kantarellipaistoksella ja uppomunalla
11.8.2020
8
Reseptit
Perunaletut herkullisilla täytteillä sopivat niin illallis- kuin aamiaispöytään. Perunamuusin rippeet uppoavat hyvin suolaiseen lettutaikinaan! Jos käytät valmista muusia, voit laittaa nestettä hieman vähemmän saadaksesi lettutaikinaan sopivan koostumuksen.
Muista uppomunia tehdessäsi käyttää mahdollisimman tuoreita kananmunia onnistuaksesi!
Lettutaikina
3 dl | keitettyä perunaa survottuna (tai valmista perunamuusia) |
1 | kananmuna |
1,5–2 dl | maitoa (2 dl jos käytät pohjana keitettyä perunaa, 1,5 dl jos muusia) |
1 dl | kaurajauhoa |
0,5 tl | leivinjauhetta |
1 tl | suolaa |
rypsiöljyä ja voita paistamiseen |
Perunaletut
- Keitä muusiperunat suolalla maustetussa vedessä.
- Kuori ja survo kypsät perunat hienoksi.
- Sekoita keskenään kananmuna, maito, kaurajauho, leivinjauhe ja suola. Sekoita massan joukkoon perunasurvos.
- Anna tekeytyä jääkaapissa puolen tunnin ajan.
- Paista rypsiöljyssä ja voissa pikkuletuiksi.
Paistos
1 | sipuli |
1 dl | tuoreita kantarelleja |
100 g | lehtikaalia |
rypsiöljyä ja voita paistamiseen | |
1 tl | suolaa |
½ tl | mustapippuria |
- Hienonna sipuli pieneksi.
- Putsaa kantarellit ja puolita suurimmat sienet.
- Riivi lehtikaali irti lehtiruodista, jätä kova ruoti käyttämättä ja revi lehdet pieniksi paloiksi.
- Paista ainekset öljyssä ja lisää lopuksi hieman voita antamaan makua.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
Uppomuna
4 kpl | kananmunia |
1,5 l | vettä |
1 dl | etikkaa |
sormisuolaa |
- Kiehauta vesi ja lisää väkiviinaetikka. Pienennä levyn lämpöä, odota että vesi poreilee vain hieman.
- Riko kananmuna kuppiin, pyöräytä vettä ja tiputa kananmuna kattilaan. Anna munien kypsyä noin 4 minuuttia.
- Nosta kananmunat reikäkauhalla talouspaperin päälle, tarkista keltuaisen kypsyys. Mausta sormisuolalla.
Koristele annos mikroyrteillä eli versoilla makusi mukaan.