Keittiömestarin blogi: Parsa-tartaletti
21.4.2019
15
Reseptit
Parsakauden alku on herkullinen kevään merkki! Vihreää parsaa ei tarvitse valkoisen parsan tapaan kuoria, riittää kun napsaisee tyvestä puumaista vartta parisen senttiä pois. Parsan kypsennyksen kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä tarkoituksena on jättää hieman purutuntumaa. Parsa-tartalettien resepti sopii hyvin tarjottavaksi alkupalana illallisella tai cocktailpalana kevään juhlissa.
Pohja
250 g | jauhoja |
165 g | voita |
1 | kananmuna |
35 g | sokeria |
Ripaus | suolaa |
Täyte
150 g | levitettävää vuohenjuustoa |
Suolaa, mustapippuria | |
200 g | vihreää parsaa pieneksi kuutioituna |
Voita paistamiseen | |
100 g | serranokinkkua |
Valmistus
- Anna voin pehmetä huoneenlämmössä. Sekoita voin joukkoon jauhot, sokeri ja suola sekä lopuksi kananmuna.
- Painele taikina ohuelti voideltuihin tartaletti-muotteihin.
- Paista uunissa 175 asteessa noin kuusi minuuttia, tai kunnes väri on kauniin ruskea.
- Vatkaa vuohenjuusto tasaiseksi massaksi.
- Pilko vihreä parsa pieniksi kuutioiksi ja paista nopeasti voissa kuumalla pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Asettele serranokinkkuviipaleet pellille leivinpaperin päälle ja paista 165 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita.
- Laita kinkkuviipaleet talouspaperin päälle jäähtymään ja kuivumaan hetkeksi.
- Aja paahdetut viipaleet tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa muruiksi.
- Kasaa jäähtyneen tartalettipohjan päälle vuohenjuustokreemi, paistettu parsa sekä serranokinkkumuru.