Keittiömestarin blogi: Paistettua siikaa hernepyreellä ja parsalla

Tämä annos, jos jokin, henkii kevään raikkautta! Kermainen hernepyree, sitruunalla maustetut vihreät parsat ja retiisit sekä mehevä siika rapsakalla nahalla luovat yhdessä herkullisen kokonaisuuden.

600 g siikaa fileinä (150 g/annos)
200 g pakasteherneitä
2 salottisipulia
1 valkosipulin kynsi
1,5 dl kermaa
  Nippu parsaa
  Nippu retiisiä
1/2 sitruunan kuori hienoksi raastettuna
  Maustamiseen suolaa ja mustapippuria
n. 50 g voita
  Koristeeksi herneenversoa

Hernepyree

  1. Aloita hernepyreen valmistus pilkkomalla kuoritut sipulit reiluiksi paloiksi ja kuullottamalla ne voissa.
  2. Lisää sulatetut herneet ja kerma. Mausta suolalla.
  3. Kun seos on kuumaa, aja se tasaiseksi pyreeksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Pyreen voit lämmittää vielä uudestaan kattilassa, mikäli on tarve.

Parsat ja retiisit

  1. Napsauta parsan puisevat tyvet pois noin kolmen-viiden senttimetrin päästä tyvestä.
  2. Leikkaa parsat pitkittäin halki, jonka jälkeen pilko ne hieman viistosti paloiksi.
  3. Pese retiisit ja viipaloi muutama niistä ohuiksi kiekoiksi jääveteen. Loput voit leikata neljännesosiksi ja paistaa parsapalojen kera al denteksi voi-öljy-seoksessa, suolalla ja mustapippurilla maustettuna.
  4. Lisää lopuksi vielä joukkoon hyvin pestyn puolikkaan sitruunan kuori hienona raasteena.

Siika

  1. Jos käytät kokonaista siikaa, fileoi se, nypi ruodot pois ja poista nahasta suomut. Vaihtoehtoisesti voit pyytää valmiiksi fileoidun kalan kaupan kalatiskiltä.
  2. Leikkaa fileet puoliksi ja kuumenna paistinpannu. Ripottele pannulle kevyesti suolaa ja laita siiat pannulle nahkapuoli alaspäin. Ripottele suolaa vielä kalojen päällyspuolelle.
  3. Anna kalojen paahtua, kunnes liha muuttuu vähitellen läpikuultavasta valkoiseksi. Lisää nokare voita ja käännä kalat vielä hetkeksi toisin päin, kuitenkaan ylikypsentämättä kaloja.

Koristele annokset lopuksi herneenversoilla ja rapeilla retiisikiekoilla.

Kaikki kirjoitukset