Keittiömestarin blogi: Omenastruudeli

Saksassa suosittu jälkiruoka, omenastruudeli, valmistuu kätevästi filotaikinaa hyödyntämällä. Rapean kuoren alta paljastuu täyteläinen, valkoviinissä keitetty omenatäyte kuivatulla aprikooseilla ja rapeilla pekaanipähkinän paloilla. Tarjoile struudeli kinuski- tai vaniljakastikkeen kera!

Ainekset

Määrä Aines
250 g filotaikinaa
700 g omenaa
50 g voita
1 vaniljatanko
1 tl kanelia
½ tl kardemummaa
½ dl valkoviiniä
1 dl fariinisokeria
¼ tl suolaa
2 dl pekaanipähkinää rouhittuna
1 dl kuivattua aprikoosia
100 g voita

Tarjoiluun tomusokeria

Valmistus

  1. Sulata filotaikina jääkaapissa yön yli tai huoneenlämmössä parin tunnin ajan.
  2. Kuori ja pilko omenat pieniksi kuutioiksi. Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja kaavi siemenet.
  3. Laita laakeaan kattilaan 50 g voita, omenakuutiot, vaniljansiemenet, kaneli sekä kardemumma ja paista muutaman minuutin ajan. Lisää valkoviini, fariinisokeri ja suola. Anna seoksen keittyä noin viiden minuutin ajan, kunnes neste on suurimmalta osin haihtunut.
  4. Rouhi pekaanipähkinät ja pilko kuivatut aprikoosit pieniksi paloiksi. Sekoita omenaseoksen joukkoon.
  5. Sulata 100 g voita. Aseta ensimmäinen filotaikinalevy leivinpaperin päälle ja voitele levyn pinta voilla. Lisää taikinalevyn päälle toinen kerros ja toista voitelu joka kerroksella (n. 7 kerrosta). Kaada omenatäyte filotaikinoiden päälle ja kääri rullalle. Painele rullan päät kiinni ja voitele lopuksi pinta.
  6. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuutin ajan, kunnes struudeli on kauniin ruskea ja pinta rapea.
  7. Ripottele pinnalle tomusokeria ja tarjoile!

Kaikki kirjoitukset