Keittiömestarin blogi: Omenastruudeli
2.10.2024
8
Reseptit
Saksassa suosittu jälkiruoka, omenastruudeli, valmistuu kätevästi filotaikinaa hyödyntämällä. Rapean kuoren alta paljastuu täyteläinen, valkoviinissä keitetty omenatäyte kuivatulla aprikooseilla ja rapeilla pekaanipähkinän paloilla. Tarjoile struudeli kinuski- tai vaniljakastikkeen kera!
Ainekset
Määrä | Aines |
---|---|
250 g | filotaikinaa |
700 g | omenaa |
50 g | voita |
1 | vaniljatanko |
1 tl | kanelia |
½ tl | kardemummaa |
½ dl | valkoviiniä |
1 dl | fariinisokeria |
¼ tl | suolaa |
2 dl | pekaanipähkinää rouhittuna |
1 dl | kuivattua aprikoosia |
100 g | voita |
Tarjoiluun tomusokeria
Valmistus
- Sulata filotaikina jääkaapissa yön yli tai huoneenlämmössä parin tunnin ajan.
- Kuori ja pilko omenat pieniksi kuutioiksi. Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja kaavi siemenet.
- Laita laakeaan kattilaan 50 g voita, omenakuutiot, vaniljansiemenet, kaneli sekä kardemumma ja paista muutaman minuutin ajan. Lisää valkoviini, fariinisokeri ja suola. Anna seoksen keittyä noin viiden minuutin ajan, kunnes neste on suurimmalta osin haihtunut.
- Rouhi pekaanipähkinät ja pilko kuivatut aprikoosit pieniksi paloiksi. Sekoita omenaseoksen joukkoon.
- Sulata 100 g voita. Aseta ensimmäinen filotaikinalevy leivinpaperin päälle ja voitele levyn pinta voilla. Lisää taikinalevyn päälle toinen kerros ja toista voitelu joka kerroksella (n. 7 kerrosta). Kaada omenatäyte filotaikinoiden päälle ja kääri rullalle. Painele rullan päät kiinni ja voitele lopuksi pinta.
- Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuutin ajan, kunnes struudeli on kauniin ruskea ja pinta rapea.
- Ripottele pinnalle tomusokeria ja tarjoile!