Keittiömestarin blogi: Noblessa-menu Mikkelissä
Valmistin erityisen juhlamenun Noblessa Mikkelin työntekijöille koulutuspäivän jälkeiseksi illalliseksi. Viimeisestä kokkauskeikasta olikin kulunut melkein vuosi! Normaalisti työssäni suunnittelen ja valokuvaan reseptejä, jotka päätyvät lähinnä omiin suihin kuvauksen jälkeen. Siksi olikin aivan ihanaa päästä tekemään ruokaa muille!
Noblessa-menu on suunnittelemani viiden ruokalajin menu. Siihen sisältyy keittiön tervehdyksenä sienisalaattia ranskankermalla ja salottisipulilla. Alkuruokana katajanmarja-lohipastramia piparjuuripiimäkastikkeella, omenaa ja vesikrassia. Pääruokana karitsan sisäfileetä timjamikastikkeella, kurpitsakauraa ja pikkelöityä kurpitsaa. Väliraikastajana vihreä tee -limegranitaa. Jälkiruoaksi tumma suklaa -pannacottaa, kardemumma-mustaherukkahilloketta sekä sokerihuurrettua mantelia.
Lisäksi valmistin alkoholittomaksi juomaparitukseksi kordiaalit, jotka sekoitetaan tarjoillessa kivennäisveteen. Kordiaaliin lisätään makuaineen ja veden lisäksi sokeria sekä viini-, omena- ja sitruunahappoa. Alkuruoan juoma sai makua raparperista, vihreästä teestä, kamomillasta sekä ruiskukasta. Pääruoan juomassa taas maistui marja-aronia, omena sekä musta tee. Nämä toimivat mielestäni oikein hyvin annoksiin yhdistettynä viinin sijasta.
Illallinen Mikkelissä sujui hienosti. Olin valmistellut annosten komponentit jo etukäteen, joten paikan päällä pystyin keskittymään lähinnä annosten kokoamiseen ja tarjoiluun. Puitteet kokkailulle olivat aivan huikeat, sillä Noblessa-keittiössä ruoanlaitto tuntuu aina niin juhlavalta! Ja mikä parasta, myös ruokailijat näyttivät nauttivan illallisesta! Sain menusta hyvää palautetta, erityisesti raaka-aineiden oman maun korostamisesta ja selkeistä mauista.