Keittiömestarin blogi: Maa-artisokka­piiras savuporolla

Tässä suolaisessa piirakassa maut ovat yksinkertaisia mutta erittäin maukkaita. Makeaksi paahdetut, kokonaiset maa-artisokat suolaisen savuporon kera sopivat täydellisesti yhteen. Juuresten käyttäminen kuorineen vähentää ruokahävikkiä ja antaa uutta makua tuttuun raaka-aineeseen!

Pohja

150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
¾ dl kaurahiutaleita
1 kananmuna

Täyte

500 g maa-artisokkaa
1 rkl rypsiöljyä
½ tl suolaa
150 g savupororouhetta
¼ purjoa
½ ruukkua tuoretta timjamia
2 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
¾ tl suolaa
½ tl mustapippuria
50 g Emmental-juustoraastetta
  1. Nypi kuivat aineet huoneenlämpöisen voin joukkoon, lisää kananmuna. Laita taikina jääkaappiin odottamaan.
  2. Pese maa-artisokat huolellisesti juuresharjalla. Halkaise pienet maa-artisokat ja leikkaa isommat 1,5 cm viipaleiksi. Pyörittele suolassa ja rypsiöljyssä.
  3. Paahda maa-artisokkia uunipellillä 200 asteessa noin 20–25 minuutin ajan, kunnes ne ovat kypsyneet ja saaneet reilusti väriä.
  4. Halkaise purjo pitkittäin ja pese se huolellisesti. Hienonna pieneksi ja sekoita savupororouheen joukkoon.
  5. Nypi timjamin lehdet varresta ja hienonna pieneksi. Lisää täytteen joukkoon.
  6. Sekoita keskenään kananmunat, kerma ja mausteet.
  7. Levitä taikina voidellun vuoan (⌀ 28 cm) pohjalle. Lisää paahdetut maa-artisokat ja savuporotäyte. Kaada muna-kermaseos piirakan päälle ja lisää lopulta juustoraaste.
  8. Paista piirakka 200 asteessa 20–30 minuutin ajan. Tarjoile lämpimänä!

Kaikki kirjoitukset