Keittiömestarin blogi: Maa-artisokkapiiras savuporolla
24.10.2022
10
Reseptit
Tässä suolaisessa piirakassa maut ovat yksinkertaisia mutta erittäin maukkaita. Makeaksi paahdetut, kokonaiset maa-artisokat suolaisen savuporon kera sopivat täydellisesti yhteen. Juuresten käyttäminen kuorineen vähentää ruokahävikkiä ja antaa uutta makua tuttuun raaka-aineeseen!
Pohja
150 g | voita |
3 dl | vehnäjauhoja |
¾ dl | kaurahiutaleita |
1 | kananmuna |
Täyte
500 g | maa-artisokkaa |
1 rkl | rypsiöljyä |
½ tl | suolaa |
150 g | savupororouhetta |
¼ | purjoa |
½ | ruukkua tuoretta timjamia |
2 dl | kuohukermaa |
2 | kananmunaa |
¾ tl | suolaa |
½ tl | mustapippuria |
50 g | Emmental-juustoraastetta |
- Nypi kuivat aineet huoneenlämpöisen voin joukkoon, lisää kananmuna. Laita taikina jääkaappiin odottamaan.
- Pese maa-artisokat huolellisesti juuresharjalla. Halkaise pienet maa-artisokat ja leikkaa isommat 1,5 cm viipaleiksi. Pyörittele suolassa ja rypsiöljyssä.
- Paahda maa-artisokkia uunipellillä 200 asteessa noin 20–25 minuutin ajan, kunnes ne ovat kypsyneet ja saaneet reilusti väriä.
- Halkaise purjo pitkittäin ja pese se huolellisesti. Hienonna pieneksi ja sekoita savupororouheen joukkoon.
- Nypi timjamin lehdet varresta ja hienonna pieneksi. Lisää täytteen joukkoon.
- Sekoita keskenään kananmunat, kerma ja mausteet.
- Levitä taikina voidellun vuoan (⌀ 28 cm) pohjalle. Lisää paahdetut maa-artisokat ja savuporotäyte. Kaada muna-kermaseos piirakan päälle ja lisää lopulta juustoraaste.
- Paista piirakka 200 asteessa 20–30 minuutin ajan. Tarjoile lämpimänä!