Keittiömestarin blogi: Lime-silakkarullat
18.12.2020
5
Reseptit
Löytyykö sinun joulupöydästäsi silakkarullia?
Noblessan keittiömestari Emmiina Lehtonen uudisti perinteisen kalaherkun ripauksella limeä. Katso videolta keittiömestarimme joulutervehdys sekä vinkit silakkarullien valmistukseen.
Ihanaa ja maistuvaa joulua!
500 g | silakkafileitä |
1 tl | suolaa |
1 | punasipuli |
½ puntti | tilliä |
Mausteliemi
1 tl | suolaa |
½ tl | mustapippuria |
4 kpl | kaffirlimenlehteä |
1 | limen kuori raastettuna ja mehu |
½ dl | väkiviinaetikkaa |
1 ½ rkl | ruokokidesokeria |
2 dl | vettä |
Tarjoiluun
1 ruukku | viinisuolaheinää |
½ rkl | oliiviöljyä |
ripaus suolaa |
- Hienonna tilli ja punasipuli.
- Levitä silakkafileet nahkapuoli alaspäin leikkuulaudalle ja käytä noin 1 tl suolaa silakoiden suolaamiseen. Ripottele fileiden päälle tilli- ja sipulisilppu.
- Kierrä fileet rullalle aloittaen häntäpäästä. Asettele rullat vieri viereen uunivuokaan.
- Mittaa mausteliemen ainekset kattilaan. Pese lime huolellisesti ja raasta sen kuori hienoksi raasteeksi ja purista limen mehu kattilaan. Kiehauta mausteliemi.
- Kaada kuuma mausteliemi silakkarullien päälle.
- Paista silakkarullia 200-asteisessa uunissa 25 minuutin ajan.
- Tarjoile lämpimänä tai huolellisesti jäähdytettynä.
Nypi viinisuolaheinän lehdet kulhoon ja pyörittele kevyesti joukkoon oliiviöljy ja ripaus suolaa. Tarjoile silakkarullien kera.