Keittiömestarin blogi: Leipäjuustosalaattia ja lakkavinegretteä
25.8.2021
6
Reseptit
Leipäjuusto ja lakka luovat yhdessä täydellisen makuparin! Tässä nopeasti valmistuvassa salaatissa ne saavat kaverikseen muita satokauden kasviksia ja lopputulos maistuu herkulliselta. Tarjoile lisukkeena lämpimän ruoan kera tai sellaisenaan kevyenä lounaana.
Leipäjuustosalaatti
300 g | leipäjuustoa |
4 kpl | luumuja |
½ | kurkku |
1 ruukku | lollo rosso -salaattia |
1 rasia | versoja |
Lakkavinegrette
2 rkl | lakkahilloa |
¼ dl | vaaleaa balsamiviinietikkaa |
¾ dl | rypsiöljyä |
¼ tl | suolaa |
¼ tl | mustapippuria |
Valmistus
- Leikkaa leipäjuusto reiluiksi kuutioiksi.
- Puolita luumut, poista kivet ja leikkaa luumut lohkoiksi.
- Viipaloi kurkku kuorimaveitsellä pitkittäin ohuiksi viipaleiksi.
- Revi salaatti ja sekoita sen joukkoon versot. Kokoa salaatti tarjoiluastiaan.
- Valmista lakkavinegrette sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
Tarjoile leipäjuustosalaatti lakkavinegreten kera. Sekoita vinegretteä tarjoillessa.