Keittiömestarin blogi: Laventeli-bebet
11.4.2022
15
Reseptit
Perinteisen bebe-leivoksen kermainen täyte saa mukaansa hennon laventelisen maun. Sitruunainen kuorrute tuo makeaan leivokseen vastapainoksi sopivasti raikkautta. Herkullinen leivos pääsiäisen jälkiruokapöytään!
Pohja
100 g | voita |
70 g | sokeria |
1 | keltuainen |
150 g | vehnäjauhoja |
voita tai vuokasprayta voiteluun |
- Sekoita kaikki ainekset huoneenlämpöisen voin joukkoon tasaiseksi massaksi.
- Voitele leivosvuoat.
- Painele taikina tasaiseksi ja melko ohueksi kerrokseksi vuokiin ja paista 175 asteessa noin 12–15 minuutin ajan. Taikina saa ottaa hieman väriä.
- Anna pohjien jäähtyä ennen täyttämistä.
Täyte
3 rkl | sokeria |
3 rkl | perunajauhoja |
1 ½ tl | kuivattua laventelia |
3 | keltuaista |
1 ½ dl | kuohukermaa |
150 g | voita |
1 ½ tl | vaniljasokeria |
- Sekoita keskenään kattilassa sokeri, perunajauhot, kuivattu laventeli, keltuaiset ja kerma.
- Kuumenna pienellä lämmöllä koko ajan sekoittaen niin, että seos saostuu. Älä anna seoksen kiehahtaa, jotta keltuaiset eivät kypsy liikaa.
- Siivilöi seoksesta pois laventelit tiheän siivilän läpi ja anna jäähtyä.
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ilmavaksi ja valkoiseksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljasokeri. Sekoita massat keskenään.
- Täytä pohjat massalla ja tasoita pinta palettiveitsellä. Anna jähmettyä jääkaapissa.
Kuorrutus
2–3 rkl | sitruunanmehua |
3 dl | tomusokeria |
lilaa elintarvikeväriä | |
nonparelleja |
- Sekoita sitruunamehu ja tomusokeri keskenään tasaiseksi massaksi.
- Lisää tarvittaessa nestettä tai tomusokeria saadaksesi sopivan koostumuksen.
- Lisää elintarvikeväriä pieni määrä ja sekoita huolellisesti.
- Laita seos laakeaan astiaan ja pyörittele leivosten pinta kuorrutuksessa.
- Asettele leivokset ritilän päälle valumaan ja ripottele päälle nonparelleja.
- Anna pinnan kuivua ennen tarjoilua.