Keittiömestarin blogi: Lapskoussi

Raumalainen perinneruoka lapskoussi ei ulkonäöllä koreile, mutta maku on sitäkin parempi! Sen tiesivät jo aikanaan merimiehet, kun he toivat annoksen maailmalta Raumalle. Lapskoussia löytyy myös Saksan satamakaupungeista, jossa se tunnetaan nimellä labskaus.

Määrä Aines
500 g porsaan kassleria
500 g naudan keittolihaa
1 sipuli
2 l vettä
1 rkl suolaa
5 laakerinlehteä
1 tl kokonaisia mustapippureita
  1. Leikkaa lihat muutamaan osaan. Kuori ja lohko sipuli.
  2. Laita vesi ja suola reilun kokoiseen kattilaan ja kiehauta. Laita lihapalat kiehuvaan veteen. Kuori pinnalle muodostuva vaahto pois. Tämän jälkeen lisää joukkoon laakerinlehdet, mustapippurit ja sipulilohkot. Hauduta kannen alla noin 2,5 tunnin ajan, kunnes lihat ovat täysin kypsiä.
  3. Siivilöi liemi talteen, poista lihasta mahdolliset kalvot ja revi kypsät lihat ohuiksi suikaleiksi.
Määrä Aines
1 kg jauhoisia perunoita
300 g porkkanaa
300 g lanttua
300 g juuriselleriä
1 sipuli
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 rkl voita

Tarjoiluun:

  • Lehtipersiljaa
  • Voisulaa
  • Etikkapunajuuria
  • Maustekurkkuja
  1. Kuori juurekset ja pilko paloiksi. Laita liemi takaisin kattilaan ja keitä kasvikset siinä pehmeiksi.
  2. Kaada keitinliemi pois kattilasta, säilytä liemi.
  3. Survo kypsät juurekset ja ohenna tarvittaessa keitinliemellä, kunnes koostumus muistuttaa perunamuusia. Mausta suolalla, mustapippurilla ja voilla. Sekoita joukkoon revitty liha.
  4. Tarjoile lapskoussi lehtipersiljan, voisulan, etikkapunajuurien ja maustekurkkujen kera.

Kaikki kirjoitukset