Keittiömestarin blogi: Lanttucurry

Lanttua kelpaa hyödyntää ympäri vuoden! Se toimii loistavasti intialaisittain maustetussa curryssa linssien ja pinaatin kera. Mausteisen curryn kera lisukkeina maistuvat keitetty riisi ja naanleipä.

Ainekset

1 sipuli
400 g lanttua
4 cm pala inkivääriä
2 kpl punaista chiliä
2 rkl rypsiöljyä
2 tl kurkumaa
2 tl juustokuminaa eli jeeraa
2 tl jauhettua korianterinsiementä
5 dl kasvislientä
1 dl kuivattuja punaisia linssejä
4 dl kookosmaitoa
1 kpl sitruuna
1 ½ tl suolaa
70 g baby pinaattia
  tuoretta korianteria

Valmistus

  1. Kuori sipuli, lanttu ja inkivääri. Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi, lanttu 1 cm x 1 cm kuutioiksi ja raasta inkivääri raastimen hienolla terällä. Poista chileistä kanta ja siemenet ja hienonna pieneksi.
  2. Kuullota sipulit rypsiöljyssä. Lisää joukkoon chili, inkivääri, kurkuma, juustokumina ja korianterinsiemen, sekoita ja lisää myös lanttukuutiot. Kaada joukkoon kasviliemi ja anna kiehahtaa, sen jälkeen lisää myös kuivatut linssit. Keitä noin 15 minuutin ajan välillä sekoittaen.
  3. Lisää kookosmaito, sitruunan mehu ja suola. Keitä vielä noin 10 minuutin ajan välillä sekoitellen, kunnes curryn koostumus on sopivan paksua. Lopuksi lisää joukkoon pinaatti. Koristele korianterilla ja tarjoile riisin sekä naanleivän kera.

Kaikki kirjoitukset