Keittiömestarin blogi: Lakritsinen punajuuripannacotta
2.10.2020
4
Reseptit
Kauniin vaaleanpunainen punajuuripannacotta maistuu juuri sopivan makealle, yllättävällä lakritsisella vivahteella. Annokset voit valmistaa jo edellisenä iltana jääkaappiin ja tarjoilla jälkiruoaksi vaikka sadonkorjuuteemaisella illallisella!
Pannacotta
2 | liivatelehteä |
1 dl | punajuurimehua |
4 dl | kuohukermaa |
½ dl | sokeria |
1 tl | vaniljasokeria |
2 tl | raakalakritsijauhetta |
Koristeluun
50 g | tummaa suklaata |
½ tl | raakalakritsijauhetta |
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Kiehauta kattilassa punajuurimehu, kerma, sokerit ja raakalakritsijauhe.
- Lisää kiehautetun nesteen joukkoon liotetut liivatelehdet ja sekoita huolellisesti.
- Jaa massa neljään astiaan ja hyydytä noin neljän tunnin ajan jääkaapissa.
Ennen tarjoilua raasta tumma suklaa karkeaksi raasteeksi ja sekoita joukkoon raakalakritsijauhe. Ripottele suklaaraaste jälkiruoka-annosten päälle juuri ennen tarjoilua.