Keittiömestarin blogi: Kylmäsavulohi-cronitsit

Cronitsit ovat yhdistelmä croissantia ja donitsia. Tällä kertaa cronitsit täytetään suolaisella täytteellä, johon tulee täyteläistä kylmäsavulohikreemiä, pikkelöityä fenkolia ja vesikrassia. Valmista cronitsit vapun suolaiseksi tarjottavaksi!

Ainekset

500 g voitaikinaa
1 kananmuna
150 g kylmäsavulohta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 sitruuna
1 punasipuli
½ ruukku tilliä
½ tl mustapippuria
1 fenkoli
¼ dl väkiviinaetikkaa
½ dl sokeria
¾ dl vettä
1 ruukku vesikrassia

Valmistus

  1. Leikkaa fenkoli keskeltä halki ja poista kanta. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  2. Pese sitruuna huolellisesti ja kuori kuorimaveitsellä keltainen osa.
  3. Kiehauta väkiviinaetikka, sokeri, vesi ja sitruunankuoret. Kaada seos fenkoliviipaleiden päälle ja anna maustua vähintään tunnin ajan.
  4. Ota voitaikinalevyt huoneenlämpöön, anna sulaa hieman.
  5. Leikkaa kohmeisesta taikinasta ympyränmuotoisella muotilla pyöreitä levyjä, ja leikkaa vielä pienemmällä muotilla donitsin reikä keskelle. Voitele kananmunalla.
  6. Voit kaulia jäljelle jääneen taikinan uudestaan levyksi ja leikata muotilla vielä lisää cronitseja. Huomaa kuitenkin, ettei taikina kohoa yhtä hyvin enää huoneenlämpöisenä paistettuna.
  7. Paista taikina kohmeisena 225 asteisessa uunissa 10 minuutin ajan. Anna jäähtyä hyvin ennen täyttöä. Täytteen valmistus:
  8. Valmista täyte. Hienonna punasipuli ja purista sitruunanmehu sipulisilpun päälle. Hienonna kylmäsavulohi pieneksi ja sekoita tuorejuuston kanssa sipulin ja sitruunan joukkoon. Mausta massa mustapippurilla ja hienonnetulla tillillä.

Täytä cronitsit kylmäsavulohimassalla, jääfenkoleilla ja vesikrassilla.

Kaikki kirjoitukset