Keittiömestarin blogi: Kuusenkerkkää ja vadelmaa

Kuusenkerkkä toimii hyvin niin makeissa kuin suolaisissakin ruoissa. Tässä jälkiruoassa raikasta vadelmasorbettia täydentää ihanasti kermainen kuusenkerkkävalkosuklaakreemi ja rapeutta tuo kristallisoitu valkosuklaamuru. Kerkkää voi säilöä pakastamalla, jolloin maku ja koostumus pysyvät samanlaisena kuin tuoreenakin. Muista kuitenkin kuusenkerkkiä kerätessä kysyä lupa metsänomistajalta.

Sorbetti

400 g vettä
60 g kuusenkerkkää
175 g sokeria
50 g glukoosia
350 g vadelmapyreetä
  1. Sekoita kuusenkerkkä huolellisesti veden kanssa tehosekoittimessa.
  2. Kiehauta sokeri, glukoosi ja kuusenkerkkävesi kattilassa.
  3. Lisää joukkoon vadelmapyree ja jäähdytä.
  4. Laita massa laakeassa astiassa pakastimeen ja sekoittele noin puolen tunnin välein, kunnes koostumus on sopivan paksua.

Kuusenkerkkäkreemi

200 g valkosuklaata
2 kpl liivatetta
1,2 dl maitoa
6 g glukoosia
40 g kuusenkerkkää
2 dl kermaa
  1. Sulata suklaa mikrossa välillä sekoittaen. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
  2. Aja kuusenkerkät maidon sekaan tehosekoittimessa, siivilöi seos.
  3. Kiehauta maito ja glukoosi ja sekoita joukkoon liotetut liivatteet.
  4. Lisää seos sulatettuun suklaaseen, ja kaada joukkoon kylmä kerma.
  5. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti, jonka jälkeen sekoita massa tasaiseksi.

Kristallisoitu valkosuklaa

1,5 dl vettä
3 dl sokeria
150 g valkosuklaata
  1. Sulata valkosuklaa mikrossa välillä sekoittaen.
  2. Keitä sokeria ja vettä kattilassa niin kauan kunnes lämpötila on 140 astetta.
  3. Sekoita sokerivesi suklaan joukkoon voimakkaasti vatkaten.
  4. Anna jäähtyä.

Kaikki kirjoitukset