Keittiömestarin blogi: Kukkakaalitacot
7.8.2023
16
Reseptit
Näissä tacoissa maistuu marinoitu kukkakaali, rapeat kikherneet sekä yrttinen jogurttikastike. Herkulliset kasvistacot valmistuvat sesongin kasviksia hyödyntäen!
Kukkakaalit ja kikherneet
800 g–1 kg | kukkakaalia |
460 g | säilykekikherneitä |
½ tl | paprikajauhetta |
½ tl | chilijauhetta |
1 ½ tl | suolaa |
4 rkl | oliiviöljyä |
Kukkakaalin kastike
½ dl | hunajaa |
¼ dl | soijaa |
1 rkl | srirachaa |
1 rkl | hoisin-kastiketta |
1 rkl | maissitärkkelystä |
1 ½ rkl | valkoviinietikkaa |
Jogurttikastike
300 g | kreikkalaista jogurttia |
½ ruukku | korianteria |
1 | kevätsipuli |
2 | jalapenoa |
2 | valkosipulin kynttä |
½ tl | suolaa |
Lisäksi
16 kpl | tortillalettuja |
3 kpl | jalapenoa |
50 g | retiisiä |
2 kpl | tuoretta maissia |
korianteria | |
limeä |
- Käytä valmiita tortillalettuja tai valmista ne alempana olevan ohjeen mukaan.
- Leikkaa kukkakaalin kukinnot pienemmiksi paloiksi. Mausta 2 rkl oliiviöljyllä ja 1 tl suolalla.
- Valuta kikherneet ja huuhtele kylmällä vedellä. Kuivaa keittiöpyyhkeellä. Mausta 2 rkl oliiviöljyllä, ½ tl suolalla, paprika- ja chilijauheella.
- Paahda uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia kunnes kukkakaalit saavat väriä ja kikherneet hieman rapeutta.
- Mittaa kaikki kukkakaalin kastikkeen ainekset kattilaan. Keitä, kunnes kastike sakenee. Pyörittele paahdetut kukkakaalit kastikkeessa.
- Valmista jogurttikastike. Hienonna korianteri, kevätsipulin vihreä osa, jalapeno ja valkosipulin kynnet. Ota jogurtista neljäsosa ja aja sen kanssa kaikki ainekset tasaiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää joukkoon loppu jogurtti lusikalla sekoittaen.
- Viipaloi retiisit ja jalapenot ohuiksi. Leikkaa maissit tähkästä irti. Koristele tacot tuoreella korianterilla ja tarjoile limelohkojen kera.
Tortillat
3 ½ – 4 dl | vehnäjauhoja |
½ tl | suolaa |
½ tl | leivinjauhetta |
½ dl | rypsiöljyä |
1 ¼ dl | lämmintä vettä |
- Yhdistä kuivat aineet. Sekoita joukkoon öljy ja lämmin vesi.
- Vaivaa taikinaa 2 minuuttia jauhotetulla työpöydällä.
- Jaa 16 osaan ja pyörittele palloiksi. Litistä taikinapallot kädellä ja kohota liinan alla 15 min–2 h.
- Kauli ohuiksi letuiksi (ø 12 cm).
- Kuumenna valurautapannu ja paista lettuja minuutin ajan kuivalla pannulla. Käännä, kun pintaan muodostuu kuplia ja pohja on ottanut pintaansa kauniin värin. Paista toista puolta 20 sekunnin ajan.
- Pakkaa paistetut tortillaletut kannelliseen rasiaan.