Keittiömestarin blogi: Kukkakaalitacot

Näissä tacoissa maistuu marinoitu kukkakaali, rapeat kikherneet sekä yrttinen jogurttikastike. Herkulliset kasvistacot valmistuvat sesongin kasviksia hyödyntäen!

Kukkakaalit ja kikherneet

800 g–1 kg kukkakaalia
460 g säilykekikherneitä
½ tl paprikajauhetta
½ tl chilijauhetta
1 ½ tl suolaa
4 rkl oliiviöljyä

Kukkakaalin kastike

½ dl hunajaa
¼ dl soijaa
1 rkl srirachaa
1 rkl hoisin-kastiketta
1 rkl maissitärkkelystä
1 ½ rkl valkoviinietikkaa

Jogurttikastike

300 g kreikkalaista jogurttia
½ ruukku korianteria
1 kevätsipuli
2 jalapenoa
2 valkosipulin kynttä
½ tl suolaa

Lisäksi

16 kpl tortillalettuja
3 kpl jalapenoa
50 g retiisiä
2 kpl tuoretta maissia
  korianteria
  limeä
  1. Käytä valmiita tortillalettuja tai valmista ne alempana olevan ohjeen mukaan.
  2. Leikkaa kukkakaalin kukinnot pienemmiksi paloiksi. Mausta 2 rkl oliiviöljyllä ja 1 tl suolalla.
  3. Valuta kikherneet ja huuhtele kylmällä vedellä. Kuivaa keittiöpyyhkeellä. Mausta 2 rkl oliiviöljyllä, ½ tl suolalla, paprika- ja chilijauheella.
  4. Paahda uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia kunnes kukkakaalit saavat väriä ja kikherneet hieman rapeutta.
  5. Mittaa kaikki kukkakaalin kastikkeen ainekset kattilaan. Keitä, kunnes kastike sakenee. Pyörittele paahdetut kukkakaalit kastikkeessa.
  6. Valmista jogurttikastike. Hienonna korianteri, kevätsipulin vihreä osa, jalapeno ja valkosipulin kynnet. Ota jogurtista neljäsosa ja aja sen kanssa kaikki ainekset tasaiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää joukkoon loppu jogurtti lusikalla sekoittaen.
  7. Viipaloi retiisit ja jalapenot ohuiksi. Leikkaa maissit tähkästä irti. Koristele tacot tuoreella korianterilla ja tarjoile limelohkojen kera.

Tortillat

3 ½ – 4 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
½ tl leivinjauhetta
½ dl rypsiöljyä
1 ¼ dl lämmintä vettä
  1. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita joukkoon öljy ja lämmin vesi.
  2. Vaivaa taikinaa 2 minuuttia jauhotetulla työpöydällä.
  3. Jaa 16 osaan ja pyörittele palloiksi. Litistä taikinapallot kädellä ja kohota liinan alla 15 min–2 h.
  4. Kauli ohuiksi letuiksi (ø 12 cm).
  5. Kuumenna valurautapannu ja paista lettuja minuutin ajan kuivalla pannulla. Käännä, kun pintaan muodostuu kuplia ja pohja on ottanut pintaansa kauniin värin. Paista toista puolta 20 sekunnin ajan.
  6. Pakkaa paistetut tortillaletut kannelliseen rasiaan.

Kaikki kirjoitukset