Keittiömestarin blogi: Kuhaa paahdetuilla kasviksilla
15.6.2022
2
Reseptit
Yhdessä uunivuoassa nopeasti ja erittäin helposti valmistuva annos sisältää ihanan kesäisiä makuja! Mehevää kuhaa, maukkaita tomaatteja, paahdettua kukkakaalia sekä vihreitä oliiveja. Annos viimeistellään sitruunalla sekä reilulla määrällä lehtipersiljaa!
400 g | nahatonta kuhafileetä |
1 ½ tl | suolaa |
1 rkl | oliiviöljyä |
250 g | kirsikkatomaatteja |
3 kpl | tomaatteja |
500 g | kukkakaalia |
2 kpl | banaanisalottisipulia |
150 g | vihreitä oliiveja |
3 rkl | oliiviöljyä |
2 rkl | punaviinietikkaa |
¾ tl | suolaa |
½ tl | mustapippuria |
1 tl | sokeria |
4 | valkosipulin kynttä |
1 ruukku | lehtipersiljaa |
½ | luomusitruuna |
- Tunnustele sormella kuhan keskiruodot ja poista ne veitsellä leikaten ruotojen molemmilta puolilta. Fileen pyrstöosassa ei ole ruotoja. Leikkaa kuhafilee annospaloiksi.
- Poista kukkakaalin kanta ja irrota nuput toisistaan pieniksi paloiksi. Pilko mukaan myös kukkakaalin lehdet ja varsiosa. Kuori salottisipulit ja pilko pitkittäin viipaleiksi. Halkaise tomaatit poikittain puoliksi, jätä kirsikkatomaatit kokonaisiksi. Valuta oliivien liemi pois siivilässä.
- Hienonna valkosipulin kynnet sekä puolet lehtipersiljasta. Sekoita öljyn, punaviinietikan ja mausteiden kanssa kulhossa. Pyörittele kasvikset joukkoon ja levitä laakeaan uunivuokaan.
- Paahda kasvikset 200-asteisessa uunissa 20 minuutin ajan.
- Mausta kala suolalla ja oliiviöljyllä. Laita kalapalat uuniin kasvisten päälle noin 8–10 minuutiksi. Kun kalafilee lohkeaa nätisti syiden mukaan, se on valmista.
- Pese sitruuna ja raasta kypsän kalan päälle osa kuoresta raastimen hienolla terällä. Purista sitruunamehua kalan ja kasvisten päälle. Koristele vuoka hienonnetulla lehtipersiljalla.