Keittiömestarin blogi: Juures-ohrasalaatti piparjuuri­kastikkeella

Tässä ruokaisassa salaatissa hyödynnetään sadonkorjuun juureksia sekä kotimaista ohraa! Paahdetut juurekset tuovat makuun täyteläisyyttä, ja piparjuurikastike antaa salaatille herkullisen säväyksen. Tarjoile lisukesalaattina.

Juures-ohrasalaatti

1 ½ dl kokonaisia ohrasuurimoita
1 l vettä
1 tl suolaa
250 g lanttua
250 g erivärisiä porkkanoita
250 g keltajuuria
1 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 rkl juoksevaa hunajaa
½ ruukku ruohosipulia
1 rasia vuonankaalia

Piparjuurikastike

1–1 ½ rkl piparjuurta raastettuna
200 g turkkilaista jugurttia
½ tl suolaa
2 rkl sitruunan mehua
½ rkl juoksevaa hunajaa

Valmistus

  1. Keitä ohra suolalla maustetussa vedessä 30 minuutin ajan tai pakkauksen ohjeen mukaan. Kypsennyksen jälkeen jäähdytä siivilässä kylmän veden alla.
  2. Kuori ja pilko juurekset erilaisiksi lohkoiksi, viipaleiksi ja kuutioiksi. Pyörittele juurekset kulhossa rypsiöljyn, suolan, mustapippurin ja hunajan kanssa.
  3. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda juurekset 225-asteisessa uunissa noin 25 minuutin ajan.
  4. Kuori ja raasta piparjuurta raastimen hienolla terällä 1–1 ½ ruokalusikallisen verran. Sekoita turkkilaisen jugurtin joukkoon. Mausta suolalla, sitruunamehulla ja hunajalla. Huomaa, että piparjuuren maku voimistuu ajan myötä, joten lisää sitä varoen.
  5. Hienonna ruohosipuli ja sekoita se ohran joukkoon. Kääntele sekaan myös jäähdytetyt juurekset.

Levitä tarjoiluastian pohjalle vuonankaali ja asettele sen päälle juures-ohrasalaatti. Tarjoile piparjuurikastikkeen kera.

Kaikki kirjoitukset