Keittiömestarin blogi: Joulufudget

Tummasta suklaasta valmistettu fudge kätkee sisäänsä kuivattuja karpaloita sekä rouskuvia cashew-pähkinöitä. Valkosuklaafudgessa maistuu aito vanilja ja sen päällä raikas piparmintturouhe. Nämä jouluiset fudget valmistuvat helposti ja ovat erinomainen joululahja tai maukas tarjottava joulun kahvipöytään!

Karpalo-cashewpähkinäfudge

(n. 15 kpl)

Määrä Aines
200 g tummaa suklaata
200 g kondensoitua maitoa
½ dl kuivattuja karpaloita
½ dl cashew-pähkinöitä
¼ tl sormisuolaa
  1. Vuoraa noin 15 x 20 cm vuoka leivinpaperilla.
  2. Rouhi cashewpähkinät reiluiksi paloiksi.
  3. Paloittele tumma suklaa kulhoon ja sulata mikrossa 10–20 sekunnin pätkissä aina välillä sekoittaen.
  4. Lämmitä kondensoitu maito kattilassa noin 80 asteeseen. Sekoittele jatkuvasti ja varo pohjaan palamista. Sekoita joukkoon sormisuola.
  5. Sekoita kondensoitu maito ja sula suklaa tasaiseksi, lisää joukkoon rouhitut cashewpähkinät ja kuivatut karpalot. Kaada ripeästi vuokaan leivinpaperin päälle ja tasoita. Laita jääkaappiin jähmettymään vähintään parin tunnin ajaksi.
  6. Siisti reunat ja leikkaa fudget tasakokoisiksi paloiksi. Säilytä jääkaapissa hyvin pakattuna.

Vaniljainen piparminttufudge

(n. 15 kpl)

Määrä Aines
200 g valkosuklaata
200 g kondensoitua maitoa
½ vaniljatangon siemenet
¼ tl sormisuolaa
½ dl piparminttukarkkia rouheena
  1. Vuoraa noin 15 x 20 cm vuoka leivinpaperilla.
  2. Rouhi piparminttukarkit veitsellä muruksi. Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja kaavi siemenet.
  3. Paloittele valkosuklaa kulhoon ja sulata mikrossa 10–20 sekunnin pätkissä aina välillä sekoittaen.
  4. Lämmitä kondensoitu maito kattilassa noin 80 asteeseen. Sekoittele jatkuvasti ja varo pohjaan palamista. Sekoita joukkoon vaniljansiemenet ja sormisuola.
  5. Sekoita kondensoitu maito ja sula valkosuklaa tasaiseksi. Kaada ripeästi vuokaan leivinpaperin päälle, tasoita ja ripottele päälle piparmintturouhe. Laita jääkaappiin jähmettymään vähintään parin tunnin ajaksi.
  6. Siisti reunat ja leikkaa fudget tasakokoisiksi paloiksi. Säilytä jääkaapissa hyvin pakattuna.

Kaikki kirjoitukset