Keittiömestarin blogi: Jättirapu-papupaistos
15.9.2019
4
Reseptit
Kaupan hevi-osasto on nyt täynnä upeita kotimaisia kasviksia. Niiden maku on niin hyvä, että jo pelkkä pannulla pyöräytys sekä ripaus suolaa ja pippuria riittävät tuomaan kasvisten parhaat puolet esiin. Kasvisten kaveriksi sopivat hyvin puhvelinmaidosta valmistettu buffalo-mozzarella sekä herkulliset jättiravut.
500 g | jättirapua |
400 g | tuoreita neulapapuja |
300 g | tuoreita härkäpapuja |
125 g | buffalo-mozzarellaa (mozzarella di bufala) |
1 nippu | retiisejä |
1 | tuore maissintähkä |
100 g | minipaprikoita |
3 | limeä |
1 puntti | kevätsipulia |
Suolaa ja mustapippuria | |
Oliiviöljyä paistamiseen |
Irrota härkäpavut paloistaan ja keitä papuja kiehuvassa vedessä muutaman minuutin ajan. Tee pieni viilto papujen kylkeen, jotta saat käyttöösi pelkän pavun ilman kuorta. Leikkaa neulapavuista päät pois. Leikkaa maissin jyvät irti tähkästä. Pilko retiisit ja minipaprikat paloiksi.
- Aloita paistamalla pavut oliiviöljyssä paistinpannulla. Kun ne ovat hieman pehmenneet, lisää maissi, retiisi ja paprika.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla sekä yhden limen mehulla.
- Paista jättiravut toisella pannulla nopeasti kypsäksi.
- Revi buffalo-mozzarella paloiksi ja hienonna kevätsipuli. Tarjoile annos limeviipaleiden kera.