Keittiömestarin blogi: Inspiraatiota pikkujoulupöytään
Järjestäessäsi pikkujouluja, pidä tarjoilut yksinkertaisina mutta maistuvina. Perinteisen riisipuuron ja joulutorttujen lisäksi pikkujoulutarjottaviksi sopivat helposti valmistuvat pienet herkut, jotka voit esivalmistella jo hyvissä ajoin!
Pikkusuolaisiksi tarjottaviksi sopivat esimerkiksi lohi-rieskarullat, mätileivät, savuporolla täytetyt ruisnapit, lehtitaikina-juustokierteet, suolaiset joulutortut ja persimon-vuohenjuusto bruschetat. Hyviä makeita pikkujoulutarjottavia ovat piparkakkubrowniet, puolukkapossetit, luumutriflet, maapähkinävoilla täytetyt taatelit, joulumantelit, piparminttufudget tai juustotarjotin viikunahillolla ja kekseillä.
Jouluiseen tunnelmaan virittää höyryävä kuppi glögiä! Valmista juoma alusta asti itse tai tuunaa kaupan punainen glögi uuttamalla kuumaan glögiin tuoretta rosmariinia, appelsiinin kuorta tai chiliä. Vaalean glögin voit maustaa puolukka- tai tyrnitiivisteellä. Glögistä saat myös juhlavan kylmänä tarjottavan alkumaljan kuohuviiniin tai vissyyn sekoitettuna. Koristele juomat talven mausteilla: kokonaiset kanelitangot, tähtianikset ja rosmariinin oksat ovat näyttäviä ja tuoksuvia yksityiskohtia. Kylmiin juomiin voit valmistaa näistä myös koristeellisia jääpaloja.
Tunnelmavalaistus syntyy kynttilöillä ja led-valoilla. Luonnonmateriaaleilla, kuten havuilla ja kävyillä voit luoda näyttäviä koristeita jouluisille tarjoiluille. Kultaiset tai hopeiset joulupallot tuovat pikkujoulukattaukseen ihanaa kimmellystä.
Kokoa kauden maut yhteen ja luo talvinen juhlapöytä, jossa maistuu joulun taika!