Keittiömestarin blogi: Harissa-linssikeitto korianterigremolatalla
5.2.2025
2-6
Reseptit

Reilu satsi terveellistä linssikeittoa valmistuu helposti kuivakaapin raaka-aineista. Keiton maku on täyteläinen, mutta harissa-tahna antaa siihen pientä potkua. Viimeistele annos turkkilaisella jogurtilla sekä yrttisellä korianterigremolatalla!
Keitto
Määrä | Aines |
---|---|
1 | sipuli |
2 | valkosipulinkynttä |
1 rkl | oliiviöljyä |
1 l | kasvislientä |
4 dl | kuivattuja punaisia linssejä |
2 tlk | tomaattimurskaa |
½ tl | juustokuminaa |
1 tl | korianterinsiementä jauhettuna |
1–1 ½ rkl | harissa-tahnaa |
1 ½ | sitruunan mehu |
1 rkl | hunajaa |
¼ tl | mustapippuria |
½ - ¾ tl | suolaa |
Korianterigremolata
Määrä | Aines |
---|---|
1 ruukku | korianteria (tai lehtipersiljaa) |
1 | valkosipulinkynsi |
1 | luomusitruunan kuori raastettuna |
1 rkl | sitruunamehua |
3 rkl | oliiviöljyä |
½ tl | sormisuolaa |
Tarjoiluun
- turkkilaista jogurttia
- vaaleaa leipää
Valmistus
- Kuori sipulit ja hienonna pieneksi. Huuhtele linssit siivilässä.
- Kuullota sipulit kattilan pohjalla öljyssä. Lisää kasvisliemi, tomaattimurska, linssit, juustokumina ja korianterinsiemen. Keitä 15–20 minuutin ajan.
- Mausta keitto harissa-tahnalla, sitruunamehulla, hunajalla, mustapippurilla ja suolalla.
- Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuoren keltainen osa raastimen hienolla terällä. Kuori valkosipuli. Hienonna kaikki korianterigremolatan ainekset keskenään veitsellä tai hienonna tehosekoittimessa tasaiseksi.
- Tarjoile linssikeitto turkkilaisen jogurtin, korianterigremolatan sekä vaalean leivän kera.