Keittiömestarin blogi: Grillatut chimichurri-ravut

Jättikatkaravunpyrstöt ovat nopeasti valmistuvaa grilliruokaa! Ne saavat grillissä herkullisen paahteisen maun, jota täydentää raikkaan yrttinen chimichurri-kastike. Täydellinen alkuruoka sellaisenaan tai pääruoka grillattujen kasvisten kera nautittavaksi!

Ainekset

500 g raakoja jättikatkaravunpyrstöjä

Chimichurri

1 dl oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
2–3 kpl valkosipulinkynttä
1 ruukku lehtipersiljaa
1 ruukku korianteria
½–1 punainen chili
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
  1. Sulata pakastetut ravunpyrstöt hitaasti jääkaapissa.
  2. Kuori valkosipulinkynnet ja poista chilistä kanta ja siemenet. Pilko chimichurrin raaka-aineet karkeasti ja aja kaikki ainekset sekaisin monitoimikoneella tai käsin morttelissa tahnaksi.
  3. Mikäli ravunpyrstöjä ei ole esikäsitelty, kuori ne ja poista suoli selkäpuolelta pienellä viillolla.
  4. Käytä neljäsosa chimichurrista rapujen marinoimiseen. Anna maustua 15 minuuttia. Aseta ravunpyrstöt vartaisiin.
  5. Grillaa vartaita 1–2 minuuttia kummaltakin puolelta. Varo ylikypsentämistä!
  6. Tarjoile ravunpyrstöt chimichurri-kastikkeen kera.

Kaikki kirjoitukset