Keittiömestarin blogi: Favetta-ciabatat
15.8.2018
6
Reseptit
Härkäpavut sisältävät runsaasti proteiinia ja niiden käyttö on ekologista jatkuvasti kasvavan kotimaisen tuotannon myötä. Favetta on italialainen, tuoreista härkäpavuista valmistettu maukas tahna, joka sopii erittäin hyvin paahdetun ciabatta-leivän kanssa. Resepti sopii täydellisesti loppukesän illanistujaisiin alkupalaksi tai muuten vaan naposteltavaksi.
Favetta-tahna
500 g | tuoretta härkäpapua |
1 | valkosipulin kynsi |
50 g | pistaasia |
0,5 dl | oliiviöljyä |
0,5 dl | Parmesan-juustoa |
suolaa | |
mustapippuria | |
sitruuna |
Paahdetut kirsikkatomaatit
1 rasia | kirsikkatomaatteja |
2 rkl | oliiviöljyä |
½ tl | suolaa |
½ tl | pippuria |
1 tl | basilikaa hienonnettuna |
tuoretta ciabatta-leipää | |
1 kpl | buffalomozzarellaa |
mustia ja valkoisia seesaminsiemeniä koristeluun |
Valmistus
- Poista härkäpapujen palot ja keitä papuja suolalla maustetussa vedessä viisi minuuttia. Jäähdytä. Poista vielä papujen kuori.
- Lisää hienonnettu valkosipulin kynsi, pistaasit, raastettu Parmesan-juusto sekä oliiviöljy papujen kanssa blenderiin tai cutteriin. Aja tahnaksi ja mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunalla. Lisää tarvittaessa kylmää vettä tahnamaisen koostumuksen saavuttamiseksi.
- Pyörittele kirsikkatomaatit oliiviöljy-mausteseoksessa. Levitä kirsikkatomaatit uunipellille. Paista 150 asteessa noin tunnin ajan.
- Leikkaa ciabatta-leipä viipaleiksi ja paista oliiviöljyssä paistinpannulla kauniin väriseksi.
- Levitä tahna paahdettujen leipien päälle, revi päälle buffalomozzarellaa sekä uunissa paahdetut kirsikkatomaatit. Lisää leipien päälle mustia ja valkoisia seesaminsiemeniä sekä hieman oliiviöljyä.