Keittiömestarin blogi: Chilibataattikeitto lehtikaalisipseillä
8.12.2019
4
Reseptit
Ihanan täyteläinen bataattikeitto saa potkua chilistä ja pinnalle rapsakkuutta uunissa paahdetuista lehtikaalisipseistä. Keitto tuo taatusti lämpöä talven keskelle! Samettisen koostumuksen saat, kun ajat keiton huolellisesti blenderissä niin kauan että koostumus on varmasti tasaista.
2 | sipulia |
1 | valkosipulin kynsi |
1,5-2 | punaista chiliä |
2 rkl | rypsiöljyä |
1 kg | bataattia |
7,5 dl | kasvislientä |
2 dl | kookoskermaa |
suolaa | |
mustapippuria |
- Hienonna sipulit ja chilit pieniksi paloiksi.
- Kuori ja pilko bataatit reiluiksi kuutioiksi.
- Freesaa pannulla öljyssä hienonnetut sipulit ja chilit.
- Lisää kasvisliemi ja kookoskerma, kiehauta ja lisää bataatit. Keitä kunnes bataatit ovat kypsiä.
- Aja blenderissä tai sauvasekoittimella tasaiseksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
Lehtikaalisipsit (1 uunipellillinen)
1 pussi | lehtikaalia |
4 rkl | seesamiöljyä |
½ - 1 tl | suolaa |
2 rkl | seesaminsiemeniä |
- Pese lehtikaalit ja kuivaa ne salaattilingolla. Revi lehdet irti lehtiruodista parin sentin mittaisiksi paloiksi.
- Pyörittele kulhossa sekaisin lehtikaali, seesamiöljy, seesaminsiemenet ja suola.
- Levitä maustetut lehtikaalit tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 140 asteessa noin 20 minuuttia, tai kunnes lehtikaalit ovat kuivuneet rapeiksi sipseiksi.