Keittiömestarin blogi: Brie-parsapiirakka
8.5.2024
8
Reseptit
Helppo ja maukas suolainen piirakka valmistuu keväisestä parsasta ja täyteläisestä brie-juustosta. Siemenillä maustetun piirakkapohjan esipaistaminen mahdollistaa täytteen nopean kypsennyksen, jolloin parsa jää ihanan rapsakaksi ja säilyttää herkullisen makunsa!
Pohja
Määrä | Aines |
---|---|
3 dl | vehnäjauhoja |
150 g | voita |
¾ dl | kaurahiutaleita |
1 | kananmuna |
½ dl | auringonkukansiemeniä |
voita piirakkavuoan voiteluun |
Täyte
Määrä | Aines |
---|---|
2 | banaanisalottisipulia |
1 rkl | oliiviöljyä |
250 g | parsaa |
1 tl | oliiviöljyä |
¼ tl | suolaa |
200 g | briejuustoa |
2 dl | kermaa |
2 kpl | kananmunia |
¾ tl | suolaa |
¼ tl | mustapippuria |
¼ tl | valkopippuria |
2 rkl | sitruunanmehua |
½ rkl | hunajaa |
- Pehmennä voita hieman mikrossa. Sekoita kaikki piirakkapohjan ainekset keskenään. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan (⌀ 28 cm) pohjalle ja reunoille. Laita taikinan päälle tiivisti leivinpaperi ja painoksi esim. kuivattuja herneitä.
- Kypsennä uunissa 200 asteessa 15 minuutin ajan.
- Kuori ja viipaloi salottisipulit. Kuullota paistinpannulla oliiviöljyssä.
- Leikkaa parsojen tyvestä muutama sentti pois. Leikkaa parsat viistosti kolmeen osan. Sekoita 1 tl oliiviöljyä ja ¼ tl suolaa joukkoon.
- Leikkaa briejuusto kuutioiksi.
- Sekoita kerma, kananmunat, suola, musta- ja valkopippuri sekä sitruunamehu keskenään.
- Poista esipaistetulta piirakalta leivinpaperi ja kuivatut herneet. Kasaa täytteet, laita salottisipulit pohjalle, sitten parsat ja lopuksi briejuusto. Kaada päälle kerma-munaseos ja pinnalle hunajaa ohuena nauhana.
- Kypsennä vielä uunissa 15–20 minuutin ajan. Tarjoile!