Keittiömestarin blogi: Berliinincroissant
10.4.2024
8
Reseptit
Berliininmunkeista varioidut berliinincroissantit täytetään herkullisella valkosuklaa-vadelmakreemillä sekä raikkailla tuoreilla vadelmilla. Kaunis koristelu viimeistelee leivokset. Pakkaa mukaan vappupiknikille jälkiruoaksi!
Valkosuklaa-vadelmakreemi
Määrä | Aines |
---|---|
200 g | pakastevadelmia |
200 g | valkoista leivontasuklaata |
2 kpl | liivatetta |
2 tl | glukoosisiirappia |
1½ dl | kuohukermaa |
Croissantit
Määrä | Aines |
---|---|
8 kpl | croissanteja |
125 g | tuoreita vadelmia |
1 dl | tomusokeria |
½–1 rkl | vettä |
punaista elintarvikeväriä | |
pakastekuivattua vadelmaa | |
2 kpl | pursotinpusseja |
Valmistus
- Paseeraa sulatetut vadelmat tiheän siivilän läpi niin, ettei mukaan tule lainkaan vadelman siemeniä. Vadelmasosetta tulisi olla 1 dl.
- Paloittele valkosuklaa ja sulata mikrossa 10–15 sekunnin pätkissä aina välissä sekoittaen.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta vadelmasose ja glukoosisiirappi kattilassa. Sekoita liivatteet joukkoon.
- Kaada vadelmaseos sulan suklaan joukkoon kolmessa osassa. Sekoita huolellisesti nuolijalla aina välissä.
- Poraa sauvasekoittimella kylmä kerma ohuena nauhana joukkoon.
- Peitä massan pinta kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään neljän tunnin ajaksi jähmettymään.
- Kun massa on jähmettynyt, vatkaa käsin pallovispilällä seos tasaiseksi ja pakkaa pursotinpussiin tähtityllan kanssa. Kreemi notkeutuu melko paljon sekoittaessa, joten voit laittaa sen vielä jääkaappiin jähmettymään ennen pursottamista.
- Valmista kuorrute. Sekoita tomusokeri, vesi ja tippa elintarvikeväriä tasaiseksi. Lisää nestettä varoen, jotta seoksesta ei tule liian juoksevaa. Pakkaa pursotinpussiin.
- Kokoa berliinincroissantit. Leikkaa croissantien kylkeen aukko saksilla. Pursota reilusti täytettä. Halkaise vadelmat ja lisää myös ne croissantin sisälle. Pursota kannen päälle tomusokerikuorrutetta ja ripottele pakastekuivattua vadelmaa. Tarjoile!