Marko Paananen suosittelee Noblessaa
Marko Paanasen suunnittelemat Remppa vai muutto Suomi -ohjelman Noblessa-keittiöt antavat hyviä ideoita keittiöremontin toteutukseen ja tyyliratkaisuihin. Remppa vai muutto Suomi -ohjelman kolmannen kauden kohteisiin remontoitiin upeat Noblessa-keittiöt. Keittiöt suunnittelivat sisustusarkkitehti Marko Paananen ja Noblessan Herttoniemen myymälän keittiösuunnittelija Eva Paukkeri.
– Suomalaiskoti on mieleen painumaton, heittää sisustusarkkitehti Marko Paananen, joka on tunnettu napakoista mielipiteistään.
Ja tottahan se on – kun kaikki turvaavat samanlaisiin keittiöihin, persoonallisuus jää taka-alalle eikä muukaan sisustus nouse välttämättä esiin yhtä hyvin. On aika herättää suomalaiset unelmoimaan!

Paananen haluaa ravistella turvallisuushakuisia valintoja:
– Ei ole järkeä ostaa keittiötä, joka tuntuu jo alussa valjulta. Valkoiseenkin voi kyllästyä! Kun uskalletaan ottaa riskejä, tulos on puhutteleva ja omannäköinen.
Sisustusarkkitehti on suunnitellut Remppa vai muutto Suomi -ohjelman kahdeksan Noblessa-keittiötä. Tutustumme neljään kotiin, joissa tavallinen keittiö on muuntunut elämykselliseksi ja persoonalliseksi tilaksi.
Tampereen kaksisävyinen keittiö
Tampereella päädyttiin kahden seinän keittiöön, jossa yhdistyvät vaaleat ja tummat kaapit. Asiakas ei olisi koskaan päätynyt ratkaisuun itse, mutta lopputulos puhuu puolestaan.
– Halusin suunnitella mielenkiintoisen mutta yhtenäisen keittiön ja näyttää, että se on mahdollista muutenkin kuin yksivärisenä.

Asukas toivoi aamiaiskaappia mutta sai aamiaissyvennyksen.
– En halunnut jääkaapin vastakkaiselle puolelle toista tornia, joka blokkaa ruokailutilaan tulevan päivänvalon, Paananen toteaa.


– Keittiön tulee sujuvoittaa koko ruoanvalmistusprosessia, ei palvella vain hetkittäisiä tarpeita.
Espoon kultainen yksityiskohta
Paananen ehdottaa harvoin asukkaalle valkoista keittiötä, jos sitä ei erityisesti pyydetä. Tällä kertaa valkoinen toimi kuitenkin täydellisenä pohjana kultaiselle taustalle ja tyylikkäille yksityiskohdille.

Asukkaiden erityistoiveena oli toimiva kierrätys. Haaste ratkaistiin tyylikkäästi sijoittamalla saarekkeen ympärille useita kierrätyspisteitä.
Seinälle kiinnitetty auton pölykapseli on keittiössä hauska yksityiskohta.
– Se kertoo, että keittiössäkin voi olla huumoria ja itseironiaa. Ei kaiken tarvitse olla niin vakavaa.

– Meillä on tapana ajatella, että tehdään keittiö, joka kestää ikuisuuden. Mutta miksi siitä pitäisi tehdä tylsä? Elämyksellinen keittiö voi olla käytännöllinen.
Vantaan tummansininen keittiö
Vantaan kohteen rohkeat värivalinnat tekevät tilasta elävän ja omaleimaisen.
– Vedenvihreän ja tummansinisen yhdistelmä on henkeäsalpaava.

Tila on myös äärimäisen käytännöllinen. Kaksi allasta helpottaa ruoanlaittoa ja astioiden käsittelyä.


Pitäjänmäen moderni maalaistunnelma
Helsingin Pitäjänmäen kohteen asukas ei halunnut landea, mutta Paananen päätti toisin:
– Juuri se ristiriita tekee keittiöstä elävän! Pähkinätaso ja vihreä tuovat kantrimaisuutta, terästausta puolestaan lainattiin mausteeksi ammattikeittiöstä.



– Tämä keittiö on kaikkea muuta kuin ”omenapiirakantuoksuinen lande” – siinä on raikkautta ja modernia karkeutta.
Entäpä millaisina sisustusarkkitehti Marko Paananen näkee suomalaisten keittiöt 10 vuoden kuluttua? Hän unelmoi keittiöistä, jotka ovat materiaalirikkaita ja persoonallisia.
– Keittiöiden ei tarvitse olla tylsiä ja yliyksinkertaistettuja. Omia toiveita kannattaa tuoda rohkeasti esiin. Täydellistä ei ole olemassakaan.
Miksi Marko Paananen suosittelee Noblessa-keittiötä?
- Laatu, joka kestää aikaa ja kovaa käyttöä
- Nykyaikainen, hienostunut värivalikoima
- Saksalainen, huolellinen laatu ja viimeistelty tuote